Aquarium

Compleet assortiment

aquariumwinkel
Kwaliteitsvol aan de slag

Een mooi ingericht aquarium in jouw woonkamer of bedrijf wint terug aan populariteit. Het cliché van de lelijke zwarte plastic bak met een TL-lamp is nu echt verleden tijd. Met oog voor esthetiek en design is een aquarium een echte meerwaarde voor de ruimte waar je hem plaatst. Of het nu gaat over een Zuid-Amerikaans biotoop of een hoogtechnologische aquascape, een prachtig ingericht aquarium is steeds een gesprekstarter!

Kwaliteitsvolle materialen en producten liggen aan de basis van een succesvol aquarium. In onze nieuwe aquariumwinkel vind je een compleet assortiment aan producten om je zoetwateraquarium op te starten en te onderhouden. Met behulp van 10 showaquaria tonen we jullie de werking van verschillende producten en technieken en helpen je gaandeweg de juiste keuzes te maken. Naast een breed assortiment in aquariumsets kan je met advies van onze medewerkers ook zelf alles samenstellen naar wens. Zelfs maatwerk en inbouw behoren tot de mogelijkheden. Contacteer ons gerust voor de mogelijkheden.

Aquascaping

Verbazingwekkend onderwaterlandschap

De hype rond aquascaping kwam overgevlogen uit Japan. Aquarium- en natuurfotograaf Takashi Amano wordt beschouwd als de grondlegger van aquascaping toen hij in 1982 zijn eigen inrichtstijl de naam 'nature aquarium' gaf. In deze inrichtingen werden natuurlijke landschappen zo natuurgetrouw mogelijk nagebootst met aandacht voor een stabiel ecosysteem. In tegenstelling tot een biotoopaquarium heeft een aquascape meestal iets weg van een bovengronds natuurtafereel. Een aquascape wordt gekenmerkt door veel gebruik van hout en/of stenen aangekleed met weelderig groeiende planten. Deze planten zijn meestal fijnbladig om een visuele schaalvergroting te creëren. Bij aquascaping ligt de nadruk op de inrichting en zijn vissen een mooie aanvulling.

Een jungle, vallei, rivierbed nabootsen en nog zo veel meer is allemaal mogelijk bij het aquascapen. Onze medewerkers helpen je graag bij de ontdekking van aquascaping. Met een ruim assortiment aan aquaria, stenen, hout en techniek kan je bij ons alles vinden voor een adembenemende aquascape.

90P

Diversiteit aan vissen

oog discus
De wereld op één plek

In onze 200 verkoopsaquaria proberen we de mooiste vissen van over de hele wereld voor jou in huis te halen. In samenwerking met kwekers over de hele wereld importeren we de grootste variëteit aan vissen. Geïmporteerde vissen ondergaan een quarantaineprocedure om je te verzekeren van een goede kwaliteit en gezondheid. Naast het gekende aquariumvissen-aanbod halen we ook geregeld exclusieve soorten in huis. Denk dan vooral aan roggen, arowana's, L-nummers, kogelvissen, slangenkopvissen, gar's en nog veel meer. Alle vissen zijn voorzien van een paspoort waarop alle eisen van het dier zijn terug te vinden. Een kleurenschaal van eenvoudig tot moeilijk geeft aan hoe ervaren je moet zijn om de vissen een goede thuis te bieden.

Wil je onze voorraad checken of ben je op zoek naar iets speciaals? Aarzel dan niet om ons te contacteren

planten

Nuttige schoonheid

De focus bij een aquarium ligt snel op de mooie vissen waaruit je kan kiezen. Echter is het gebruik van echte planten enorm aan te raden. Ze verwerken voedingstoffen en geven de vissen zuurstof om van te leven. Een weelderige plantengroei creëert een rustgevend biotoop voor alle bewoners. Vissen zonder stress blijven gezond en tonen alle kleurenpracht die ze in huis hebben. Al onze planten hebben een paspoort waarop alle eisen aangeduid staan. Een kleurenschaal van eenvoudig tot moeilijk duidt aan waar je voor kan kiezen als beginner of ervaren aquariaan.

Onze vaste partner voor aquariumplanten is Aquaflora met wereldfaam in de kweek van aquariumplanten. Dankzij Aquaflora genieten je elke week opnieuw van een assortiment bestaande uit 100 soorten of meer!

plantenafdeling