Winterharde tropische planten

Tropische planten

paradijsbloem
Rechtstreekse import

De derde pijler van ons bedrijf is ongetwijfeld het aanbod in tropische planten. In onze winkel vind je een assortiment van tropische soorten die elders moeilijk te vinden zijn. Dankzij onze jarenlange samenwerking met kwekerijen in Italië kunnen we de meest kwalitatieve planten aanbieden aan de beste prijs-kwaliteit verhouding. Daar kiezen we bewust voor een koudere streek om zo veel mogelijk te kunnen inzetten op de winterhardheid van onze exoten.

In onze winkel staan de tropische planten sfeervol uitgestald zoals jij ze ook thuis zou zetten. Zo heb je bij een bezoek aan de winkel meteen een goed idee welke esthetische waarde een plant in jouw tuin kan brengen. Omdat we zelf onze planten gaan uitkiezen in Italië is elke plant bij ons uniek!

Winterharde palmbomen

Permanent vakantiegevoel

Winterharde palmbomen zijn wellicht onze grootste specialisatie als het op planten aankomt. Trachycarpus fortunei (voorheen Chamaerops excelsea) en Chamaerops humilis is bij ons in grote aantallen en vele verschillende groottes terug te vinden. Deze palmen mogen dan wel heel tropisch ogen, de vrieskoude tast ze niet aan, maar vergeet ze meteen na de vorst geen water te geven! In onze showtuin kan u ook enkele aangeplante exemplaren aanschouwen die hun volle pracht tonen.

Net als onze andere tropische planten gaan we al onze palmbomen zelf uitkiezen in Italië. Het gematigde klimaat in Italië zorgt meteen voor een goede winterhardheid in het Belgische klimaat. Palmbomen gekweekt in andere landen mogen dan soms wel goedkoper zijn, maar meestal overleven die hun eerste winter niet! Ga daarom meteen voor een winterharde palmboom van Italiaanse kweek.

palm

Grind, split, keien en hout

steenkorven
© De Wase Aquarium & Vijverwinkel
Het perfecte decor

Een mooie natuurlijke vijverrand, plantperk of tuinpad is niet af zonder het gebruik van mooi grind, split, keien of hout. In onze buitenzone heb je keuze uit meer dan 50 verschillende soorten steengoed en hout. In ons assortiment vind je volgende types:

  • Grind in zakken
  • Split in zakken
  • Rotsen (ruw) per kg
  • Keien (afgerond) per kg
  • Flagstones en steenplaten
  • Stapstenen (informeel)
  • Natuurlijke houtstronken (hardhout) & kurk

Als verdeler van Michel Oprey & Beisterveld kan je het hele assortiment op de website bij ons bestellen.

Vragen? Contacteer ons!