Vijver

Zwemvijver

zwemvijver
Natuurlijk gezuiverd zwemparadijs

Zwemvijvers blijven aan populariteit winnen! Het idee om in natuurlijk gezuiverd water te kunnen zwemmen charmeert vrijwel iedereen. Met een zwemvijver geniet u 365 dagen per jaar van kristalhelder water en een attractief tuinelement. Dankzij de lage energiekosten en ecologische opbouw is het de meest duurzame manier om je vakantie in eigen tuin door te brengen. Zwemvijvers zijn er in alle maten en stijlen waarbij je creativiteit de vrije loop kan gaan.

Zeer natuurlijk ogende zwemvijvers en moderne strakke zwemvijvers komen bij ons allemaal aan bod. Het arsenaal aan opties zoals verwarming, afdekking, verlichting, waterspel, enz. zorgen voor een zwemvijver op maat van jouw wensen. Met behulp van ons deskundig advies stellen we een doe-het-zelf pakket samen op maat van je project. Tijdens de aanleg staan we je met raad en daad bij om je project tot een succes te leiden. Steek je liever niet zelf de handen uit de mouwen, dan zorgen wij dat je met een gespecialiseerde aannemer in contact komt.

Vijver

Water doet leven

De aantrekkingskracht van water is een eeuwenoud gegeven. Een vijver of waterpartij is daarom vaak terug te vinden in de meest oude tuinculturen. In de hedendaagse tuincultuur is de vijver nog steeds zeer populair. De beweging van vissen, bloeiende waterlelies of het rustgevende geluid van kabbelend water geeft een onevenaarbare meerwaarde aan uw tuinconcept. In onze zaak kan u inspiratie opdoen bij één van onze 7 showvijvers.

Het gebruik van kwalitatieve duurzame materialen wordt bij ons hoog in het vaandel gedragen. In onze zaak informeren en adviseren we u graag rond alle mogelijkheden voor uw vijverproject. Van hoogtechnologische koivijvers tot natuurlijke plantenvijvers, u kan het allemaal bij ons vinden. Eenmaal je vijver aangelegd is, zijn we ook de uitvalsbasis voor opvolging, onderhoud & naservice.

Vijver met nijlpaard

Koivijver

koi
Kleurenpracht alom

Koi spreekt al snel tot de verbeelding. Je vindt ze terug in oneindig veel verschillende kleuren en patronen. Dankzij het handtamme karakter van de koi worden ze als volwaardige 'huisdieren' beschouwd. Wie aan koi denkt moet er rekening mee houden dat deze dieren minimaal 50cm groot zullen worden en heel wat jaren bij jou zullen zijn. Om koi correct te huisvesten is een vijver met een minimaal volume van 10.000l aan te raden. Bij koivijvers ligt de nadruk sterk op de filtering van de vijver. Koi zijn sterke vervuilers en zorgen bij een ondergedimensioneerde vijver en/of filtering voor problemen in de waterkwaliteit.

Bij koivijvers gaan we technisch enkele stappen verder dan bij de doorsnee siervijver. Voor de uitwerking van je project adviseren we je graag rond de meest betrouwbare en kwalitatieve systemen. Eenmaal de huisvesting voorzien is, kan je bij ons kiezen uit koi van 9cm tot maar liefst 85cm!

Assortiment en kennis onder 1 dak

Een klare kijk

Onze infobalie is het hart van de winkel. We geloven er sterk in dat correcte informatie en advies leiden tot een (zwem)vijver waar je van kan genieten. Met een opgeleid team staan we je bij om je project uit te werken, de aanleg te ondersteunen & het onderhoud te vereenvoudigen. Aan onze infobalie bieden we naast projectuitwerking en -opvolging ook uitgebreide wateranalyses en microscopisch onderzoek aan voor je vijver en vissen. Op maat van je vijver adviseren we een doeltreffende onderhoudsmethode op basis van 100% biologische producten.

In de winkel vind je een uiterst uitgebreid assortiment aan materialen en producten waar we zelf als winkel achterstaan. Elk item in onze winkel is dus getest en goedgekeurd! Twijfels? Dan helpt één van onze medewerkers je graag om de juiste keuzes te maken.

infobalie

Sterk in alles wat leeft

koi
Perfectie als maatstaf

In ons Vispaleis word je verwend met keuze uit vele soorten vissen voor uw vijver. Dankzij een dagelijkse controle van de vissen en de waterkwaliteit garanderen wij je topkwaliteit het hele jaar door! In ons vispaleis vind je inheemse soorten, 'ecologische' soorten, karperachtigen, baarsachtigen, meervallen, steuren, maar ook andere dieren zoals zoetwatermossels, slakken & kreeften.

Onze liefde voor koi gaat ver, op regelmatige tijdstippen gaan we zelf onze koi uitkiezen bij de kwekerijen om je een gevarieerde keuze te kunnen aanbieden. Door onze jarenlange verstandhouding met Israël kunnen we je steeds de beste koi aanbieden aan de beste prijs. Zelf op zoek naar een specifieke soort? Geef dan gerust je wensen door, wij gaan voor jou op zoek.

Mooi beplant

Natuurlijk nuttig

Een mooie plantengroei zorgt in een vijver voor een esthetisch natuurlijk geheel. Buiten hun sierwaarde hebben ze heel wat belangrijke functies die in hoofdzaak jouw vijver algenvrij kunnen houden. Ze zijn mee de drager van het biologisch evenwicht van jouw vijver. Hoe stabieler dit evenwicht is, hoe mooier en onderhoudsvriendelijker jouw vijver zal zijn! Vijverplanten komen in verschillende zones en dieptes voor in de vijver, betrek ze daarom zeker in de ontwerpfase van jouw (zwem-)vijverproject. Een tip voor een geslaagd effect: Gebruik in de vijver weinig soorten in grote groepen, dit sluit meer aan bij hoe we planten ook in de natuur vinden. Vele soorten in kleine aantallen zorgen voor een onrustig en onnatuurlijk beeld.

In onze winkel kan je het complete waterplantenassortiment terugvinden van onze trouwe partner: R. Moerings Waterplantenkwekerij. Benieuwd welke planten we allemaal kunnen krijgen? Neem dan zeker een kijkje op pondtrends.com, een website waar je alle planten van Moerings met hun eisen en eigenschappen kan terugvinden!

plantentafels